Der Die Das Nyelviskola

 

Ahol élmény a tanulás,

garantált a minőség!

 

Bemutatkozás

Nyelvtanfolyamok

Aktualitások

Nyelvvizsga

Tanáraink

Elérhetőség

Hasznos linkek

Képek

Nyelvvizsgára felkészítő kurzusok

 

Nyelviskolánkban alap-, közép- és felsőfokú (B1, B2, C1) szintű nyelvvizsgára felkészítő kurzusokra jelentkezhetsz.

Amennyiben már rendelkezel az általad kiválasztott nyelvvizsgának megfelelő tudásszinttel, jelentkezhetsz a nyelvvizsgára felkészítő kurzusra. Ha a tudásszinted még nem éri el a vizsgára felkészítő szintet, opcionálisan nyelvvizsgatréning alapozó (szókincsbővítő) kurzust biztosítunk.

Az előzetes tudásszintedtől függően ajánlunk 30 órás, illetve 60 órás vizsgatréninget. Ezeken a tanfolyamokon komplex felkészítést vállalunk mind írásbeli, mind szóbeli vizsgára. Kifejezetten a nyelvvizsgán előforduló típusfeladatokkal foglalkozunk. Továbbá megtanítunk a levélírás fortélyaira és olyan technikákra, amelyek alkalmazásával az olvasott és hallott szövegértési feladatokat hatékonyabban tudod megoldani. Átvesszük a szóbeli vizsga témaköreit, begyakoroljuk a szóbeli típusfeladatokat. Sajátos módszerünkkel hatékonyan fejlesztjük a szókincsed, beszédkészséged. Jól használható tippekkel, ötletekkel látunk el, hogy megfelelő rutint szerezz a feladatok megoldásához.

Ahhoz, hogy a vizsga menetét is megismerd, a felkészítés keretén belül próbavizsgát biztosítunk. A próbavizsga egyértelmű visszajelzést ad az elért teljesítményedről, valamint útmutatást kapsz arra vonatkozóan, hogy hogyan tudsz a rendelkezésedre álló idővel gazdálkodni. Az itt gyűjtött tapasztalatok nagy segítségedre szolgálnak majd az éles vizsgán.

 Nyelvvizsgára felkészítő kurzusok típusai:

  • 60 órás komplex (írásbeli +szóbeli) nyelvvizsga-felkészítő tanfolyam
  • 30 órás rövidített komplex (írásbeli +szóbeli) nyelvvizsga-felkészítő tanfolyam
  • 60 órás szókincsbővítő kurzus (opcionális előkészítő, nyelvvizsgatréning alapozó)
  • Normál haladási ütem (heti 2x2 óra)
  • Intenzív kurzus (nyáron, 3 hetes tréningek)

Nyelvvizsga típusaink, amikre felkészítünk: TELC, BME, EUROEXAM, ZÖLD ÚT.

 

Melyik nyelvvizsgát válasszam?

Legfontosabb szempont a nyelvvizsga kiválasztásakor, hogy az általad választott nyelvvizsga akkreditált legyen.

Mérlegelned kell, milyen célra kell a nyelvvizsga bizonyítvány. Amennyiben munkavállaláshoz szeretnéd használni, akkor többnyire elegendő az általános nyelvvizsga. Továbbtanuláshoz is az általános nyelvvizsgák közül választhatsz. Ha diplomához szükséges, akkor függ a szakodtól, mivel a felsőoktatási intézmények megszabják, hogy milyen nyelvvizsgát kötelező tenned. Hiszen nem mindegy, hogy szakmai nyelvvizsga bizonyítványt kérnek, vagy az általános nyelvvizsgát is elfogadják. Külföldi tanuláshoz vagy munkavállaláshoz a nemzetközi nyelvvizsgákból kell választanod, mivel a magyar nyelvvizsgákat nem ismerik el külföldön.

További lényeges szempont a vizsga kiválasztásakor, melyik készség az erősséged, illetve melyik gyengébb.

Minden nyelvvizsgán mérik a 4 alapvető készséget: hallás utáni értés, olvasásértés, íráskészség és beszédkészség. Azonban eltérések vannak a különböző vizsgatípusokon bizonyos készségeket mérő feladatokból, valamint a rendelkezésre álló időtartam is különböző, továbbá a pontszámok aránya is eltérő.

Ha neked erősséged az olvasott szövegértés, akkor olyan nyelvvizsgát válassz, ahol több ilyen feladat van, vagy ezek a feladatok arányában magasabb pontszámot érnek.

Ha a levélírásban vagy gyengébb, válassz olyan vizsgatípust, ahol megengedett a szótár használata és megfelelő idő áll rendelkezésedre. Ha nehézséget okoz a hivatalos levél megírása, akkor választhatsz olyan vizsgát, ahol fogalmazást és baráti levelet kérnek.

Ha a hallott szövegértés okoz többnyire problémát, válassz olyan vizsgát, ahol például nem 3 feladat van, csak 2, valamint, ahol nem csak egyszer lehet hallgatni a szöveget, hanem többször.

Ha a nyelvtan nem tartozik az erősségeid közé, válassz olyan vizsgát, ahol nincs kifejezetten nyelvtani feladat, vagy az értékelésnél arányában kevés pontot érnek ezek a feladatok.

Ha a beszédkészség a gyengéd, válassz olyan vizsgát, ahol a szóbeli vizsgára van felkészülési idő, hogy a gondolataidat össze tudd rendezni.

A készségeken belül különböző feladattípusokkal találkozol.

Ha nem kedveled a fordítást, akkor olyan nyelvvizsgát válassz, ahol nincs fordítási feladat.

Ha erősséged a nyelvtani teszt, akkor számodra megfelelő az a vizsga, amely sok nyelvtani feladatot tartalmaz.

Érdemes megnézni, illetve megoldani több típusú nyelvvizsga feladatsort, hogy fel tudd mérni, melyikkel tudsz azonosulni, melyik típusnál érsz el jobb eredményt. Ezek tudatában válassz!